Kenali 5 Ahli Politik Dunia Yang Cantik Jelita

Luar biasa jika pemimpin wanita berada seiring dengan pemimpin lelaki. Ternyata, mereka sangat berani, bijak dan berkaliber. Bahkan mempunyai penampilan menarik. Rata-ratanya, pemimpin wanita ini terdiri daripada ahli politik dan juga ahli perniagaan. Sekaligus ada yang menjadi Perdana Menteri. Kalau di Malaysia pula siapakah menteri wanita yang tercantik ya?

Berikut beberapa pemimpin wanita yang sangat cantik menjadi sebutan sehingga kini. 

Yulia Tymoshenko Ahli politik dan juga ahli perniagaan. Beliau merupakan wanita yang pertama dilantik menjadi Perdana Menteri Ukraine.

Ayla Malik Beliau merupakan ahli politik Pakistan dan juga seorang wartawan. Berkhidmat sebagai Member of National Assembly dari 2002 hingga 2007.

Ruby Dhalla Ahli politik Kanada dari Parti Liberal. Berkhidmat dalam Canadian House Of Common dari 2004 hingga 2011. Beliau mencipta sejarah sebagai ahli politik Kanada pertama yang berketurunan Sikh.

Alina KabaevaAhli politik Russia yang juga bekas pemegang pingat emas Olimpik dalam acara gimnastik berirama pada tahun 2000 di Sydney.
Beliau mewakili parti United Russia dari tahun 2007 hingga 2014.

Sitrida GeageaAhli politik Lebanon yang mewakili Daerah Bsharri. Beliau dilahirkan di Kumasi, Ghana. Beliau merupakan ahli politik Lebanese Forces.

Sumber : Forum Cari

Artikel Terkait